STUDIU: Sunt cu 23% mai multe proceduri noi de insolvență în 2021
Sute de mașini de poliție din toată țara nu au asigurare CASCO
septembrie 1, 2021
ASF retrage autorizaţia de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A
septembrie 20, 2021

Conform celui mai recent studiu Coface Romania, în primele șase luni din 2021 s-au deschis 3.033 proceduri noi de insolvență, cu +23% peste nivelul inregistrat in acelasi interval din anul precedent. Numărul insolvențelor deschise în prima jumătate a acestui an au revenit aproape de nivelul anterior pandemiei Covid-19 si se estimează sa crească cu cel puțin 10% fața de anul anterior.
 

Evolutia firmelor insolvente

Raportul continuă cu o analiză a pierderilor financiare. Astfel, pierderile financiare cauzate de firmele insolvente in primul semestru 2021 au fost aproape de 2 mld. RON, de 5 ori sub nivelul corespondent din 2015 si cel mai scazut din ultimul deceniu. Se observa o scadere graduala a numarului companiilor insolvente care inregistreaza venituri peste 0,5 mil. EUR (medii si mari), la doar 130, minimul ultimului deceniu. Totodata, Romania a inregistrat in ultimii 3 ani sub 20 de firme insolvente la fiecare 1.000 de companii cu venituri peste 1.000 EUR/luna. Astfel, se apropie de media regionala din perspectiva insolventelor raportate la 1.000 de companii active, respectiv 11, dupa ce a condus in permanenta acest top regional in ultimul deceniu.
 

Pentru companii, disciplina gestiunii creditelor devine esențială echilibrului său financiar

Reputația, probitatea și bunele practici ale partenerilor de afaceri reprezintă premise optime pentru corecta derulare a contractelor comerciale. Pe măsură ce o companie se dezvoltă, disciplina gestiunii creditelor devine esențială echilibrului său financiar.

Chiar și cei mai serioși dintre colaboratorii dvs. pot trece prin situații dificile, care pot antrena scadențe depășite și, uneori, facturi neplătite. Perioadele de criză economică, definite de înmulțirea cazurilor de insolvență, potențează și mai mult riscurile generale pe piețe în permanentă reconfigurare.

Asigurarea de credit comercial oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură încasarea facturilor, echilibrând acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientul cu cea mai bună reputație sau cu cel mai vechi istoric ar putea crea tensiuni. O echipă cu experiență în domeniul asigurărilor de credite vă poate oferi consiliere la încheierea acestei polițe, evaluând corect riscurile la care sunteți expus.

 

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne