Asigurarea culturilor agricole

Agricultura, cea mai importantă afacere în întreaga lume și coloana vertebrală a economiei unei țări, este revoluționată în era digitală, experimentând tehnologii noi, de la drone dirijate prin satelit, la utilaje ghidate de senzori. Totuși, nu există nicio altă activitate care să depindă mai mult de hazard, de capriciile vremii, de provocările operaționale și de fluctuațiile cererii și ale ofertei. Cu un statut aparte și o lungă istorie la nivel mondial, asigurările agricole sunt acum, mai mult decât oricând, instrumente esențiale pentru dezvoltarea acestui domeniu strategic.

Cultivarea pământului implică investiții mult prea importante pentru a nu fi luate în seamă amenințările. Costurile semințelor sunt mari. Costurile pentru terenuri sunt mari. Costurile utilajelor sunt foarte mari. Iar prețurile mărfurilor sunt, în general, scăzute. De-a lungul întregului lanț valoric, investitorii în agricultură construiesc strategii care să răspundă eficient multiplelor variabile cu care se confruntă acest domeniu, fiind interesați în mod special de îmbunătățirea capacității de gestionare a riscurilor asociate variațiilor climei. Strategiile de adaptare sunt diverse, de la construirea ecosistemelor adecvate condițiilor meteorologice, la managementul riscurilor sau oportunitățile de transfer al acestora.

Fenomenele meteorologice extreme, de la secetă și arșiță, la căderi de grindină, furtuni, tornade sau alunecări de teren, pot compromite total sau parțial culturile, provocând pagube importante și pierderi financiare substanțiale. Fermierii doresc protecție în diverse alte situații neprevăzute, de la incendii sau inundații, la infestările culturilor cu organisme dăunătoare sau daune produse de temperaturi sub limita de rezistenţă biologică a culturilor şi a plantaţiilor.

Polițele de asigurare destinate persoanelor fizice sau juridice care exploatează terenuri agricole garantează protecție financiară și o gestionare corespunzătoare a tuturor tipurilor de riscuri ce pot afecta producția. Configurăm pachetul de asigurări optim, potrivit fiecărei situații, în vederea protejării tuturor tipurilor de culturi agricole, de la terenuri arabile, culturi furajere și livezi, la plantații de viță de vie, culturi de plante tehnice, legume, plante medicinale sau aromatice.
Primele de asigurare în cazul acestei polițe sunt personalizate, perfect adaptate dinamicii unei afaceri, și variază în functie de diverși factori, de la sensibilitatea culturilor, la cheltuielile de producție. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor agricultorilor, Statul subvenționează procente din prima de asigurare.

Avantaje:
  • Statul subvenţionează prima de asigurare pentru persoanele juridice care deţin culturi agricole, plantaţii multianuale, animale sau păsări domestice.
  • Flexibilitate în selectarea riscurilor asigurate.
  • Posibilitate de achitare în tranşe a primei de asigurare.
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne