Asigurarea stocurilor de materii prime, materiale și stocuri de produse

Stocurile unei companii sunt, poate, cele mai vulnerabile în fața furtunilor, incendiilor sau exploziilor, într-un lung șir de posibile accidente care pot ruina o investiție. Tot stocurile sunt cele mai vizate în cursul furturilor și al tâlhăriilor. Întârzierile de livrare sau deteriorarea materiei prime periclitează încasările, iar prelucrarea materiei prime adaugă valoare în fiecare dintre etapele procesului de producție, complicând foarte mult procesul de evaluare în vederea asigurării.

Variațiile în zona stocurilor reprezintă o problemă deosebit de complexă, iar corecta ei gestionare este esențială pentru buna desfășurare a procesului de producție. Înțelegând deosebita lor importanță, Obsidian Broker oferă produse viabile și flexibile de asigurare pentru stocurile de materii prime, materiale și stocurile de produse, rezerve vitale pentru continuitatea activității unei companii, pentru folosirea deplină a capacității sale de producție și pentru satisfacerea operativă a cererii.

Sub acoperirea acestui tip de poliță intră stocul de materii prime și materiale, dar și produsele finite, piese, subansamble și semi-fabricate, uleiuri, combustibili sau consumabile.

Fiind o modalitate unică de a garanta siguranța unei investiții în fața unor pericole speciale, polița de acest tip este din ce în ce mai solicitată în cazul achizițiilor publice sau al lucrărilor finanțate din fonduri europene, dar reprezintă și o soluție optimă și pentru constructori, dezvoltatori imobiliari sau alte tipuri de antreprenori. În cazul acestei asigurări sunt acoperite toate posibilele pericole, în afara celor exceptate. Dacă polița „toate riscurile” a unui proprietar de locuințe nu exclude în mod expres acoperirea actelor de vandalism, atunci ansamblul său rezidențial va fi acoperit în caz de daune produse de răufăcători.

Polița de acest tip acoperă, de asemenea, și sumele pe care antreprenorul ar avea obligația legală să le plătească terților pentru cazurile de îmbolnăvire sau vătămare corporală în cursul unor accidente sau pentru daunele materiale cauzate terților prin accidente produse în incinta sau în imediata vecinătate a proprietății sale.
Având în vedere complexitatea fluctuațiilor de valoare în cazul stocurilor și a inventarului, experții Obsidian Broker asigură consiliere și expertiză pentru evaluarea stocurilor de materii prime, materiale și produse, astfel încât să poată fi configurată corect soluția adecvată de asigurare.

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne