Falimentul operatorului britanic Thomas Cook declanșează un tsunami pe piața turismului
Bursa de Valori București este promovată la statutul de piață emergentă
septembrie 28, 2019

Falimentul operatorului britanic Thomas Cook Declanșează un tsunami pe piața turismului și presa din toată lumea a preluat știrea.

Operatorul britanic Thomas Cook a fost până de curând cea mai veche firmă de turism din lume. În data de 23 septembrie a declarat faliment după ce nu a putut strânge fondurile necesare pentru operare, în condiţiile în care datoriile depăşeau 1,7 miliarde de lire sterline.

Analiștii s-au grăbit să analizeze acest faliment de răsunet și au descoperit multe nereguli de operare. Firul roșu este lipsa de adaptarea la noile schimbări de comportament din piață și la noile tehnologii.

Efectele falimentului au fost imense. La data anunţului de intrare în faliment, nu mai puţin de 600.000 de turişti din întreaga lume au fost blocaţi în vacanţele organizate de Thomas Cook și foarte mulți hotelieri au avut pierderi masive.

Falimentul Thomas Cook este doar ultimul eveniment de acest gen și probabil cel mai important din ultima perioadă dar, din păcate, atât de frecvent în această industrie.

Și de data aceasta se vorbește de preluarea riscurilor și asigurarea companiilor afectate de falimentul operatorilor din turism prin soluții de asigurări specifice.

Contacteaza-ne