Asigurarea de credit comercial

Reputația, probitatea și bunele practici ale partenerilor de afaceri reprezintă premise optime pentru corecta derulare a contractelor comerciale. Pe măsură ce o companie se dezvoltă, disciplina gestiunii creditelor devine esențială echilibrului său financiar.

Chiar și cei mai serioși dintre colaboratorii dvs. pot trece prin situații dificile, care pot antrena scadențe depășite și,uneori, facturi neplătite. Perioadele de criză economică, definite de înmulțirea cazurilor de insolvență, potențează și mai mult riscurile generale pe piețe în permanentă reconfigurare. Proiectele noi sunt, la rândul lor, pline de neprevăzut. Odată ce oferta a fost acceptată și licitația a fost câștigată, un antreprenor se poate întreba dacă toate plățile vor fi făcute la timp și conform facturilor emise. Chiar și în cazul organizațiilor mari, al căror istoric de vânzări a fost verificat și confirmat, există riscul de neplată. Monitorizarea executării contractelor nu reprezintă o soluție în condiții reale de lucru, având în vedere resursele considerabile dislocate și, nu de puține ori, lipsa informațiilor relevante. Nesiguranța asociată contractelor poate fi transferată unei companii de asigurări.
Asigurarea de credit comercial din portofoliul Obsidian Broker oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură încasarea facturilor, echilibrând acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientul cu cea mai bună reputație sau cu cel mai vechi istoric ar putea crea tensiuni. O echipă cu experiență în domeniul asigurărilor de credite vă va oferi consiliere la încheierea acestei polițe, evaluând corect riscurile la care sunteți expus.

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne