Asigurarea pentru răpire (Kidnap and Ransom Insurance)
Probabil că una dintre cele mai cunoscute povești ale istoriei recente este răpirea lui John Paul Getty III, nepotul adolescent al magnatului petrolier J. Paul Getty, un băiat rebel care obișnuia să spună în glumă că și-ar înscena propria răpire, numai să-i poată smulge niște bani bunicului zgârcit. În iulie 1973, tânărul de 16 ani a fost răpit cu adevărat, în timpul unui voiaj la Roma, făptuitorii cerând o răscumpărare de 17 milioane de dolari. Pe care, așa cum a rămas în legendă, J. Paul Getty a refuzat să o plătească. Nu mai puțin faimoasă este răpirea în 1975, a lui Samuel Bronfman - fiul magnatului Seagram, Edgar Bronfman, Sr. – răscumpărată cu 2,3 milioane de dolari. În zilele noastre, cazurile de acest gen au continuat să fie frecvente. Sunt răpiți oameni de afaceri, experți sau delegații întregi ale companiilor care lucrează în zone cu climat socio-politic instabil. Pentru orice organizație, este esențială protejarea vieții și integrității fizice a angajatilor aflați în pericol, dar și a activelor și banilor societății.
Obsidian Broker deține un portofoliu consistent de asigurări pentru cazuri de răpire, răscumpărare, extorsiune și alte tipuri de situații de criză, cum ar fi extorcarea cibernetică, sechestrul illicit al produselor, deturnarea, lipsirea ilegală de libertate, amenințarea, dispariția, criza de ostatici, răpirea copiilor, agresiunea și violența la locul de muncă. O astfel de poliță poate fi extrem de utilă companiilor expuse riscurilor, care fac afaceri în zone de instabilitate socio-politică, dar și oricărui alt întreprinzător care dorește garanții suplimentare în cazul unor situații-limită. Dacă un un director, un manager, un angajat sau un partener este răpit, iar agresorii amenință că l-ar putea răni sau ucide, această asigurare va acoperi răscumpărarea cerută. Riscul este acoperit și în cazul răscumpărărilor cerute de agresori care amenință că vor distruge spații sau proprietății ale companiei.

Acest tip de poliță acoperă și alte cheltuieli implicate de o situație limită, de la asistența medicală, la angajarea unor gărzi de corp pentru personalul expus riscului de răpire în cursul deplasării în zone periculoase.

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne