Asigurarea riscului de neplată a salariilor echipajului (crewing)

Nivelul salariilor pentru personalul maritim, dependent de schimbările de pe o piață volatilă, este garantat de pachetele de asigurări și asistență socială, aflate într-o permanentă monitorizare și revizie, pentru a ține pasul cu modificările din cadrul industriei, astfel încât să fie maximizat potențialul resurselor umane.

Deși legislația a adus reforme și îmbunătățiri ale condițiilor de muncă în acest domeniu, membrii echipajelor marine profesioniste mizează pe asigurarea de acest tip pentru a face față riscurilor unei profesii cu multiple variabile, desfășurate sub diverse tipuri de coordonare, cel mai adesea în apele internaționale. Acest tip de poliță a fost gândită pentru a veni în întâmpinarea nevoilor personalului navigant român îmbarcat prin intermediul unei agenții specializate.

Garanție a bunelor practici ale angajatorilor, polițele care acoperă riscul de neplată a salariilor fac parte din suita asigurărilor necesare echipajelor, preluând, în același timp, riscurile generate de terți, pe care angajatorul le-ar putea avea în cazul unor situații neprevăzute. Polița se activează în cazul în care armatorii nu plătesc drepturile bănești cuvenite membrilor echipajului pentru o perioadă de maxim două luni. În cazul abandonării navigatorilor în afara României, polița acoperă și cheltuielile de repatriere a acestora.

Acest tip de asigurare poate fi încheiată numai de agențiile de personal navigant, persoane juridice din România sau din cadrul filialelor din România ale societăților comerciale străine.

Cere o analiza personalizata completand formularul de mai jos!

Contacteaza-ne