Asigurarea riscurilor cibernetice

Devine crucial să înțelegem amenințarea și să începem să vedem lumea dintr-o perspectivă cibernetică – spun experții, avertizând că înțelegerea și gestionarea riscurilor cibernetice vor fi determinante pentru dezvoltarea afacerilor contemporane, deoarece reprezintă un avantaj competitiv, o măsură de asigurare pentru parteneri și singurul posibil mod de a relaționa cu clienții. Legislația europeană cu privire la protecția datelor adaugă și ea presiune pentru securizarea unui sector încă destul de vulnerabil.

Beneficiile venite o dată cu tehnologiile inovatoare, dispozitivele de înaltă performanță și nenumăratele tipuri de medii digitale sunt secundate de riscuri pe măsură, în fața cărora orice tip de organizație rămâne vulnerabil, fie că sunt mici companii, afaceri importante, guverne, servicii militare sau multinaționale. „Adevărata dimensiune a riscului nu a fost nici măcar corect evaluată, cu atât mai puțin putem avea pretenția că avem strategii de gestionare. Amenințarea este foarte reală” – avertizează experții în domeniu.

O echipă multidisciplinară Obsidian Broker vă va ajuta să înțelegeți mai bine profilul riscului cibernetic care ar putea afecta organizația dvs. Nu uitați că „CyberRisc” înseamnă orice risc de pierdere financiară, perturbare a activității sau deteriorare a reputației unei organizații ca urmare a unui eșec al sistemelor sale informatice. Pe lângă consolidarea echipelor de IT specializate, orice tip de organizație are la dispoziție și alte instrumente de gestionare a riscului, inclusiv varianta transferării acestuia către o companie de asigurări.
În parteneriat cu asiguratori cu reputație la nivel internațional, Obsidian Broker oferă produse de asigurare care acoperă atacurile cibernetice (cyber risk), plata amenzilor GDPR ca urmare a unui atac cybernetic sau răspunderea față de terți în cazul acestui scenariu. Instrumentele noastre oferă, de asemenea, o evaluare personalizată a profilului de risc cibernetic al unei organizații, identificând inclusiv amenințările, vulnerabilitățile și zonele care necesită îmbunătățiri, precum și punctele forte.

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne