Asigurări de răspundere profesională pentru medici veterinari

Proprietarii de animale de companie, cai sau șepteluri deschid nenumărate procese împotriva medicilor veterinari în care aveau deplină încredere doar cu ceva vreme în urmă. Procese care ar putea costa mii de euro, sub acuzații de malpraxis, neglijență sau omisiune în serviciu.

Conexiunea emoțională a proprietarului față de animalul pierdut este recunoscută uneori, în termenii despăgubirilor, de instanțe, iar îmbolnăvirea unui întreg șeptel ar putea avea consecințe dezastruoase asupra specialistului care le avea sub supraveghere, dacă se constată că a cauzat, prin neglijență, această situație.

Cunoscută și sub denumirea de asigurare de malpraxis, asigurarea de răspundere profesională pentru medici și personal medical veterinar garantează despăgubirea prejudiciilor cauzate prin comiterea unor erori sau ca urmare a neglijenței în exercitarea profesiei. Polița acoperă răspunderea civilă profesională în legătură cu prejudiciile cauzate unor deținători de animale, produse ca urmare a unor acte de imprudență, neglijență, eroare sau omisiune care au fost comise în desfășurarea activității profesionale.
Acest tip de asigurare mai acoperă:
  • Cheltuielile de judecată
  • Cheltuielile de judecată rezultate din procesul civil
  • Costurile de înlocuire a documentelor deteriorate sau pierdute
  • Cere o analiza personalizata completand formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne