Asigurări de răspundere profesională pentru notari

Deși clienții răspund personal pentru actele notariale pe care le îndeplinesc, un notar poate fi totuși responsabil legal pentru neglijență în îndeplinirea sarcinilor. Nu este neobișnuit ca o persoană sau o companie care se simte victimă a unei notarizări necorespunzătoare să acționeze în justiție compania care a angajat notarul, mai ales în cazul unor pierderi financiare semnificative.

Este de datoria unui notar public să servească statul și interesul public prin acțiuni de prevenire a fraudei. Este important ca atât angajatorii, cât și notarii să înțeleagă modalitățile optime prin care își pot reduce riscurile asociate domeniului de activitate

Obsidian Broker garantează bunele practici ale notarilor publici, o categorie profesională care, prin competențele oferite de lege, îndeplineşte o funcţie socială, fiind în permanentă relație cu oamenii în momentele importante ale dezvoltării lor, de la căsătorie la cumpărarea proprietăţilor, în activitatea antreprenorială sau împărţirea patrimoniului, până la dispoziţiile de ultimă voinţă.

Polițele din portofoliul Obsidian Broker asigură sumele pe care notarii ar putea fi obligat să le plătească cu titlu de despăgubire pentru prejudicii produse prin comiterea unor acte de imprudenţă, neglijenţă, eroare sau omisiune în activităţi specifice, prevăzute în statutul profesiei și asumate prin contractul de prestări servicii.

Notarii au obligația de a încheia o asigurare de răspundere civilă profesională valabilă pe întregul teritoriu al României.
Acest tip de asigurare mai acoperă:
  • Cheltuielile de judecată
  • Cheltuielile de judecată rezultate din procesul civil
  • Costurile de înlocuire a documentelor deteriorate sau pierdute
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne