Asigurări de răspundere profesională pentru practicieni în insolvență

Rolul unui practician în insolvență a fost întotdeauna provocator, de la preluarea controlului asupra unei companii aflate în criză și decizii luate rapid, doar pe baza unor informații sumare, până la echilibrarea intereselor concurente ale părților interesate. Toate acestea necesită o judecată solidă și evaluări responsabile, realizate cel mai adesea sub presiuni extreme.

Cel mai adesea, un practician în insolvență devine ținta litigiilor în momentul în care creditorii au implicat garanții personale în lupta cu administratorii sau acționarii companiei. Acuzațiile cu privire la vânzarea activelor la un preț subestimat sunt, cel mai adesea, însoțite de suspiciunea că expertul în insolvență a conspirat cu unul dintre creditori. Analizele independente pentru bănci sunt și ele un domeniu al riscurilor infinite, mai ales în urma crizei financiare din 2008, s-a creat un entuziasm fără precedent pentru cei care doresc să solicite creanțe împotriva băncilor, contabililor și altor instituții financiare.

Produsele de asigurare din portofoliul Obsidian Broker destinate practicienilor autorizați să desfășoare proceduri de insolvență acoperă răspunderea profesională a persoanelor care au această calitate profesională, și acoperă pagubele produse din neglijență, eroare sau omisiune în desfășurarea activității profesionale.

În termenii OUG nr. 86/2006, practicienii în insolvență au obligația de a încheia o asigurare de răspundere civilă profesională valabilă pe întregul teritoriu al României.
Acest tip de asiguraremai acoperă:
  • Cheltuielile de judecată
  • Cheltuielile de judecată rezultate din procesul civil
  • Costurile de înlocuire a documentelor deteriorate sau pierdute
  • Cere o analiza personalizata completand formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne