Creștere de 18% pentru asigurările de sănătate. Guvernul propune noi tipuri de asigurări pe modelul pilonului 2 și 3 de pensii
ZF: Riscul de neplată a creditelor luate de firme devine risc sistemic ridicat
ianuarie 5, 2021
Imperativ pentru sectorul privat – risc de neplată a creanțelor. România are cel mai redus pachet de sprijin pentru economie
ianuarie 25, 2021
Costul asigurărilor de sănătate

Guvernul Cîțu își propune elaborarea unei noi legi a sănătății, pentru reformarea și modernizarea sistemului medical, relatează Digi24 într-un articol recent. Noul guvern va urmări creşterea finanţării publice pentru Sănătate până la 6% din PIB, asigurarea unui grad de absorbţie ridicat a fondurilor europene dedicate domeniului în perioada 2021 – 2027 şi valorificarea acestei oportunităţi ca o sursă suplimentară de finanţare a sistemului de sănătate din România.

 

Executivul îşi propune şi deschiderea către mai multe tipuri de asigurări de sănătate şi asiguratori pe modelul Pilonul 2 şi 3 de pensii. În acest context statul îşi va menţine rolul de reglementator, finanţator şi chiar ofertant de servicii de asigurare prin CNAS, se arată în programul de guvernare.

 

Până la implementare efectivă a reformelor în asigurare de sănătate observăm o crește importantă pe segmentul asigurărilor de sănătate de grup. Asigurările de sănătate au cumulat, în primele 9 luni ale anului 2020, prime brute subscrise în valoare de aproximativ 351 milioane lei, în creștere cu aproximativ 18% față de aceeași perioadă a anului 2019, se arată în raportul ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 

Tipul asigurărilor de sănătate incluse în pachetul salarial a devenit unul dintre cele mai importante criterii în evaluarea unui angajator. În acord cu exigentele contemporane legate de responsabilitate și prevenție, companiile acordă prioritate nevoilor de siguranță ale colaboratorilor permanenți, integrând în pachetul salarial asigurări private de sănătate sau abonamente la clinici private.

 

Dovadă a angajamentului pe termen lung și al bunelor practici în relațiile de muncă, asigurările de sănătate reprezintă un instrument important de motivare și fidelizare a personalului. Obsidian Broker oferă consiliere în alegerea soluțiilor optime și configurează produse de asigurare adaptate nevoilor tuturor partenerilor săi, de la companii dezvoltate, la cele care se află în plin proces de extindere, acordând astfel o importanță sporită fidelizării angajaților. Susținem, prin soluții personalizate, strategiile departamentelor de resurse umane pentru o rată ridicată de retenție a personalului și pentru atragerea profesioniștilor de valoare.

 

Asigurările de sănătate de grup din portofoliul nostru sunt adaptabile, în funcție de dorințele asiguratului și de planul financiar al unei companii. Asigurăm toate tipurile de module de prestații medicale, de la analize și investigații medicale, tratament ambulatoriu sau servicii medicale asociate unei nașteri, la costurile implicate de tratament sau intervenții chirurgicale în toate tipurile de diagnostice severe. În funcție de opțiunile angajatorului, planul de asigurare include servicii medicale pentru menținerea sănătății si depistarea factorilor de risc.

 

Costul asigurărilor de sănătate se deduce din venitul impozabil, în limita a 400 euro pe an pentru fiecare angajat.

 

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne