Piața de asigurări de garanții se dublează în Q1 – piață strategică pentru Obsidian Broker
Publicațiile de business despre noua achiziție Obsidian Broker
octombrie 16, 2020
Jumătate dintre firmele europene se tem că vor da faliment în următoarele 12 luni
noiembrie 4, 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunță faptul că în semestrul I 2020, primele brute subscrise pentru asigurările de garanții s-au situat la o valoare de 230,5 milioane de lei, înregistrând o majorare de peste 90% față de aceeași perioadă a anului anterior (121,28 mil. lei).

 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018 creșterea este exponențială, de circa 168% și valoarea indemnizațiilor brute platite a fost de circa 13 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 33% față de semestrul I 2019.

 

Asigurarea de garanții reprezintă o capabilitate-cheie a consultanților companiei de brokeraj Obsidian Broker care a preluat echipa Zurich Broker, lideri în domeniul garanțiilor de participare, de bună execuție, precum și alte asigurări specifice pentru domeniul construcțiilor.

 

În parteneriat cu companii de asigurări cu notorietate internațională, Obsidian Broker oferă prime competitive pentru toate tipurile de instrumente de garantare necesare societăților care derulează contracte cu instituțiile publice, polițe obligatorii pentru atribuirea contractelor de achiziție sau pentru concesiunea lucrărilor publice și a serviciilor.
Asigurăm consiliere pentru a le garanta companiilor partenere atât libertate financiară, cât și protecție împotriva clauzelor abuzive sau a oricăror eventuale cereri nefondate venite din partea beneficiarului.

Asigurări de garanții adresate sectorului Construcțiilor sunt:

 

Garanția pentru participarea la licitații

AGPL este un instrument financiar care protejează autoritatea contractantă/beneficiarul unui proiect (de regulă de construcții), care este obligată conform legii să deruleze o procedură de achiziție publică, de riscul că participanții nu-și vor îndeplini obligațiile asumate prin participarea la licitație.

Garanția de participare la licitații (Bid Bond) reprezintă o alternativă la Scrisoarea de Garanție bancare sau la viramentul bancar în favoarea autorității contractate, în vederea participării la licitație.

Obsidian Broker este specializată în garanții și asigurări financiare și oferă suport operatorilor economici care au de îndeplinit obligații de natură financiară care le condiționează desfășurarea activității.

 

Garanția de bună execuție

AGBE este un instrument financiar care protejează autoritatea contractantă/beneficiarul unui proiect (de regulă de construcții) de riscul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a obligațiilor contractuale asumate prin contractul de bază.

Garanția de bună execuție (Performance Bond) reprezintă o alternativă la scrisoarea de garanție bancară sau la viramentul bancar în favoarea autorității contractate.

Dincolo de costurile mai avantajoase, polițele de garanție a bunei execuții protejează asiguratul de orice solicitare nefondată sau abuzivă din partea beneficiarului în perioada derulării contractului.

 

 

Descărcați prezentarea ‘Asigurări de Garanții’:

 

 


Formular creat prin HubSpot CRM

Contacteaza-ne