ASF anunță că încă un Asigurator a părăsit piața RCA
Plafonarea pretului RCA! Pretul politelor RCA ar putea sa scada considerabil
noiembrie 19, 2021
Beneficiile asigurării de sănătate de grup
decembrie 17, 2021

Numărul jucătorilor RCA s-a restrâns la şapte. Cele 7 companii care vor rămâne pe zona RCA sunt Euroins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali conform presei de specialitate.

Uniqa Asigurări, parte a grupului aus­triac Uniqa, a primit aprobarea Au­to­rităţii de Supraveghere Financia­ră (ASF) de a ieşi de pe piaţa RCA, după ce City Insurance a intrat pe drumul fali­men­tului, iar segmentul RCA a in­trat într-o perioadă agi­ta­tă, cu majorări de tarife.

 

”Aprobarea retragerii, la cerere, a autorizației pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie (RCA) acordată societății Uniqa Asigurări S.A.”  – ASF

 

Companiile care vor rămâne în con­tinuare pe zona RCA sunt Euro­ins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali. Cei şapte jucători au încheiat S1/2021 cu un vo­lum cumulat al subscrierilor de 1,19 mld. lei, reprezentând 53% din volumul total al subscrierilor pe piaţa RCA de 2,25 mld. lei.
 

 ➔VERIFICA RCA ONLINE 

 

 

Uniqa Asigurări avea pierderi pe segmentul RCA

 

În S1/2021, conform raportului în­toc­mit de ASF, City Insurance încă fi­gura în clasamentul jucătorilor din zo­na RCA, cu subscrieri de 1,04 mld. lei, iar Uniqa încă era prezentă pe piaţa RCA, cu subscrieri de 17 mil. lei.

 

Uniqa Asigurări a anuţat spre finalul lunii septembrie inenţia de a ieşi de pe semgentul RCA, motivând că deţine o cotă de piaţă de doar 0,5%, iar din cauza faptului că această zona a adus mereu pierderi, mangementul companiei a decis să înainteze o cerere de retragere a licenţei de RCA către ASF.

 

Mai crește pretul asigurărilor RCA?

 

Ziarul Financiar consideră că presiunea creată de această gaură lăsată în urmă de City Insurance de 500 mil. euro, dar şi a unui număr de pest 3 mil. de şoferi, a creat un motiv şi mai mare pentru ca asigurătorii RCA rămaşi în piaţă să se protejeze şi mai mult.

Ieşirea de pe zona RCA a societăţii Uniqa Asigurări ar putea fi abia începutul, având în vedere şi recentul proiect de lege prin care s-ar plafona preţurile la poliţele RCA la nivelul tarifelor de referinţă ale ASF. Cu toate că la solicitarea ZF, ASF nu a comentat iniţiativele legislative parlamentare, Mădălin Roşu, preşedintele BAAR, a spus săptămâna trecută pentru ZF că această iniţiativă ar putea obliga unele companii la faliment sau la ieşirea din piaţă.

 

 

 ➔VERIFICA RCA ONLINE 

 

Contacteaza-ne