Asigurarea de răspundere profesională

În cazul profesiilor cu înalte standarde de execuție, riscurile profesionale sunt transferate în totalitate unei companii de asigurare, astfel încât competența și munca acestor specialiști să nu fie puse niciodată sub semnul întrebării. Pentru a proteja reputația și integritatea breslelor, acest tip de asigurare este, de regullă, obligatorie, prevăzută de lege și solicitată la eliberarea licențelor sau a autorizațiilor de practică.

Pe lângă siguranță, asigurarea de răspundere civilă profesională reprezintă, pentru mediul de afaceri actual, o garanție pentru serviciile prestate de un expert sau o categorie profesională. Erori sau omisiuni care să antreneze greșeli profesionale pot interveni, însă, chiar și în cariera celui mai exigent profesionist.

Arhitecți și ingineri constructori de proiectare


Ca arhitect sau proiectant, îți dorești să îmbini arta cu știința, astfel încât viziunea ta cu privire la comanda unui client să devină o realitate tangibilă. Pe teren, însă, sunt necesare o serie de de măsuri de siguranță, inclusiv pentru gestionare a riscurilor de expunerea legală pe care le aduce fiecare dintre proiecte.

Asigurări de răspundere profesională pentru avocați

Obsidian Broker are experiență relevantă și competență pentru a gestiona acuzațiile de malpraxis în avocatură, preluând riscurile asociate profesiei și soluționând cererile de despăgubire rezultate din activitatea clienților noștri.

Asigurări de răspundere profesională pentru brokeri de asigurări

Asigurăm profesionalismul în brokeraj, preluând riscurile unor prejudicii produse ca urmare a unor erori sau omisiuni involuntare în activitatea de intermediere de asigurări si reasigurări,

Asigurări de răspundere profesională pentru consilieri juridici

Prin polițele de asigurare destinate consilierilor juridici sunt preluate riscurile unor prejudicii produse ca urmare a unor erori sau omisiuni săvârşite în mod involuntar în desfăşurarea activităţii profesionale.


Asigurări de răspundere profesională pentru executori judecătorești

Riscurile profesionale implicate de practicarea profesiei de executor judecătoresc sunt considerabile, având în vedere misiunea dificilă de a inventaria proprietățile, de a înțelege și soluționa litigiile cu privire la creanțe sau alte tipuri de dispute comerciale sau civile.

Asigurări de răspundere profesională pentru experți contabili și auditori independenți

Încheiate individual sau cu societățile și uniunile profesionale, aceste asigurări de răspundere civilă acoperă riscurile implicate în practica activităților specifice a experților contabili, auditorilor financiari, consultanților fiscali sau cenzorilor.

Asigurări de răspundere profesională pentru experți și evaluatori tehnici și imobiliari

Cu un set imbatabil de competențe și abilități dobândite de-a lungul unei cariere care implică responsabilități majore, evaluatorii imobiliari pot înțelege ca prin magie valoarea exactă a unei proprietăți.


Asigurări de răspundere profesională pentru farmaciști

Erori și accidente se produc și în cazul uneia dintre cele mai normate activități profesionale, indiferent de protocoalele și procesele obligatorii care o reglementează. Ați investit mult pentru a deveni farmacist! Este momentul să vă protejați investiția, achiziționând o acoperire de asigurare de răspundere profesională.
Contacteaza-ne