Asigurarea de răspundere profesională

În cazul profesiilor cu înalte standarde de execuție, riscurile profesionale sunt transferate în totalitate unei companii de asigurare, astfel încât competența și munca acestor specialiști să nu fie puse niciodată sub semnul întrebării. Pentru a proteja reputația și integritatea breslelor, acest tip de asigurare este, de regullă, obligatorie, prevăzută de lege și solicitată la eliberarea licențelor sau a autorizațiilor de practică.

Pe lângă siguranță, asigurarea de răspundere civilă profesională reprezintă, pentru mediul de afaceri actual, o garanție pentru serviciile prestate de un expert sau o categorie profesională. Erori sau omisiuni care să antreneze greșeli profesionale pot interveni, însă, chiar și în cariera celui mai exigent profesionist.

Arhitecți și ingineri constructori de proiectare


Ca arhitect sau proiectant, îți dorești să îmbini arta cu știința, astfel încât viziunea ta cu privire la comanda unui client să devină o realitate tangibilă. Pe teren, însă, sunt necesare o serie de de măsuri de siguranță, inclusiv pentru gestionare a riscurilor de expunerea legală pe care le aduce fiecare dintre proiecte.

Asigurări de răspundere profesională pentru avocați

Obsidian Broker are experiență relevantă și competență pentru a gestiona acuzațiile de malpraxis în avocatură, preluând riscurile asociate profesiei și soluționând cererile de despăgubire rezultate din activitatea clienților noștri.

Asigurări de răspundere profesională pentru brokeri de asigurări

Ca arhitect sau proiectant, îți dorești să îmbini arta cu știința, astfel încât viziunea ta cu privire la comanda unui client să devină o realitate tangibilă. Pe teren, însă, sunt necesare o serie de de măsuri de siguranță, inclusiv pentru gestionare a riscurilor de expunerea legală pe care le aduce fiecare dintre proiecte.

Asigurări de răspundere profesională pentru consilieri juridici

Prin polițele de asigurare destinate consilierilor juridici sunt preluate riscurile unor prejudicii produse ca urmare a unor erori sau omisiuni săvârşite în mod involuntar în desfăşurarea activităţii profesionale.


Asigurări de răspundere profesională pentru executori judecătorești

Riscurile profesionale implicate de practicarea profesiei de executor judecătoresc sunt considerabile, având în vedere misiunea dificilă de a inventaria proprietățile, de a înțelege și soluționa litigiile cu privire la creanțe sau alte tipuri de dispute comerciale sau civile.

Asigurări de răspundere profesională pentru experți contabili și auditori independenți

Încheiate individual sau cu societățile și uniunile profesionale, aceste asigurări de răspundere civilă acoperă riscurile implicate în practica activităților specifice a experților contabili, auditorilor financiari, consultanților fiscali sau cenzorilor.

Asigurări de răspundere profesională pentru experți și evaluatori tehnici și imobiliari

Cu un set imbatabil de competențe și abilități dobândite de-a lungul unei cariere care implică responsabilități majore, evaluatorii imobiliari pot înțelege ca prin magie valoarea exactă a unei proprietăți.


Asigurări de răspundere profesională pentru farmaciști

Erori și accidente se produc și în cazul uneia dintre cele mai normate activități profesionale, indiferent de protocoalele și procesele obligatorii care o reglementează. Ați investit mult pentru a deveni farmacist! Este momentul să vă protejați investiția, achiziționând o acoperire de asigurare de răspundere profesională.

Asigurări de răspundere profesională pentru firme de pază și protecție

Când vine vorba despre asigurări, agenții de securitate se află într-o situație unică. Agenții de securitate se confruntă cu riscuri pe care niciuna dintre celelalte categorii profesionale nu le are. Însăși natura domeniului în care își desfășoară activitatea îi pune în situații periculoase, cu nenumărate riscuri potențiale.

Asigurări de răspundere profesională pentru medici și personal medical

Cunoscută și sub denumirea de asigurare de malpraxis, asigurarea de răspundere profesională pentru medici și personal medical garantează despăgubirea prejudiciilor cauzate prin comiterea unor erori sau ca urmare a neglijenței în exercitarea profesiei.


Asigurări de răspundere profesională pentru notari


Este de datoria unui notar public să servească statul și interesul public, asumându-și acțiuni de prevenire a fraudei. Este important ca atât un angajatorii, cât și notarii să înțeleagă modalitățile optime prin care pot reduce riscurile asociate domeniului de activitate.

Asigurări de răspundere profesională pentru operatori și agenți autorizați să înscrie avize de garanție în Arhiva Electronică de Garanții Imobiliare

Polițele din portofoliul Obsidian Broker asigură sumele pe care operatorii și agenții autorizați să înscrie avize de garanție în Arhiva Electronică de Garanții Imobiliare

Asigurări de răspundere profesională pentru practicieni în insolvență

Evoluând într-un domeniu cu potențial ridicat de conflicte, în care interesele sunt cel mai adesea mari și divergente, practicianul în insolvență este expus permanent, și în cazul în care realizează analize de independente pentru bănci, și atunci când preia controlul asupra unei companii aflate în criză.

Asigurări de răspundere profesională pentru medici veterinari

Conexiunea emoțională a proprietarui față de animalul pierdut este recunoscută uneori, în termenii despăgubirilor, de instanțe, iar îmbolnăvirea unui întreg șeptel ar putea avea consecințe dezastruoase asupra specialistului care le avea sub supraveghere, daca se constată că a cauzat, prin neglijență, această situație.
Contacteaza-ne